Сглобяема къща с метална конструкция 197 m²


 

 • Това е еднофамилна къща предназначена за целогодишно ползване.
 • Брой спални - 3
 • Хол с кухня и трапезария
 • Баня с WC и перално помещение - 2
 • Веранда
 • Склад

 

 • Ситуиране и функция

Сградата  предмет на настоящото проектиране е двуетажна жилищна сграда с площ 180 кв.м. Сградата е разработена като стандартен идеен проект за еднофамилна къща, отговаряща за нуждите на едно семейство. Външните размери 14,50 на 6,50 м. я правят универсална за поставяне в повечето имоти с минимално лице към улицата 12,50 – 20,50 м‘. Предвидена е веранда, частично покрита от еркера, която да се ориентира към Юг или към Изток, в зависимост от ориентацията на къщата.

 • Конструкция

Конструкцията на сградата е предвидена да се изгради от метални колони и греди, и дървена покривна конструкция, върху предварително изграден стоманобетонен фундамент, в който ще бъдат предварително заложени и ВиК и Ел комуникациите. Подовата конструкция на втория етаж ще се изгради по метода на сухото строителство от гипсофазерни плоскости върху металната конструкция. Покривът е предвиден да се изгради с дървена конструкция, стъпваща върху металните греди. Проектиран е двускатен с наклон 17%, покрит с керемиди тип Брамак. Допълнително ще се направи и покрив върху терасата на втори етаж също от дървена конструкция.

 • Разпределение

Къщата е проектирана на два етажа. Първият се състои от антре, просторна всекидневна с кухня и трапезария, склад, санитарно помещение /тоалетна с душ/ и техническо помещение. Достъпът до втория етаж е посредством красива метална стълба. На този етаж са разположени коридор,  санитарен възел /баня с перално/, две детски стаи и една родителска спалня с отделно помещение за дрешник, баня с тоалетна и тераса, и още една тераса с достъп откъм банята с пералното и едната детска. Настилката на пода е гранитогрес или ламинат в зависимост от вида на помещенията. Под него е положена топлозиолация XPS – 30мм. Вътрешните преградни стени са щендерни с два пласта гипсокартон и пълнеж от минерална вата за звуко и топлоизолация. Покритието на стените е латекс или фаянс в зависимост от вида на помещението. Към външните стени, от вътрешната страна на къщата, е предвидена предстенна обшивка от огнеупорен гипсокартон. Светлата височина на помещенията е 260см. Отоплението се предвижда да се осъществи посредством камина и/ или климатици (също по избор на клиента).

 • Фасади

Отвън фасадната метална конструкция е облечена с един пласт магнезиева плоскост 9 мм, върху нея ще се лепи топлоизолация от 10 см. EPS, която ще се шпаклова с мрежа. Върху фино шпаклованата повърхност ще се положи минерална мазилка в цветови комбинации съгласувани с проектанта. За цокъл е предвиден камък или гранитогрес, в зависимост от предпочитанията на клиента. Допълнително обогатяване на фасадата е постигнато с използването надървен сайдинг и дървени лайстни около прозорците.  Дограмата  е PVC остъклена с двукатен стъклопакет, в цвят съчетан с избраният цвят за мазилка. Парапетите се предвиждат да бъдат от метал и дърво, на височина минимум 105 см. от кота готов под. Около сградата ще се направи водоплътен тротоар с настилка по избор на клиента.

 

ЦЕНА

от 330 евро на m² , в цената е включено:

 • Проектиране;
 • Завършен вид до ключ.
  *  В цената не е включено изграждане на фундамент.